Ce alimente nu trebuie să ţii în frigider

350

Frigiderul este cel mai util electrocasnic din fiecare bucătărie deoarece păstrează alimentele reci şi proaspete. Fie că este vară sau iarnă alimentele noastre sunt în siguranţă în frigider şi le putem mâncă cu încredere şi după mai mult timp. Dar te-ai gândit vreodată că unele alimente nu trebuie ţinute în frigider? De ce? Pentru că acest lucru le va lua din prospeţime şi calitate iar sănătatea ta poate fi pusă în pericol. Iată care sunt alimentele care nu îşi iau locul în frigider.

Roşiile. Aceste legume se păstrează cel mai bine la temperatura camerei pentru a-şi păstra prospeţimea. De asemenea, dacă ai luat roşii care nu sunt foarte coapte dacă le laşi la temperatura camerei în câteva zile vor fi mult mai bune şi mai moi.

Cartofii. Niciodată să nu depozitezi cartofii în frigider ci doar într-un loc răcoros. Amidonul din cartofi la temperaturi scăzute se transformă în zaharuri.

Pâinea. Deşi vrei să eviţi să prindă mucegai mai ales vara când este foarte cald în bucătărie, nu vei face decât să o faci mai uscată şi mai înecăcioasă. Cel mai bine este să o pui în congelator.

Pepenele galben. Dacă nu ai apucat să tai pepenele galben nu te grăbi să îl bagi în frigider. Lăsat afară la temperatura camerei are mai mult timp să se facă mai bine pentru a deveni şi mai gustos şi aromat.

Ceapa. Deşi rezistă mai mult timp la frigider, temperaturile foarte scăzute o vor face mult mai moale şi nu o vei mai putea folosi.

Uleiul. Fie că este vorba de uleiul de floarea soarelui sau de uleiul de măsline, acesta nu trebuie ţinut în frigider deoarece textura va deveni una mai groasă iar culoarea se va schimba.

Bananele. Atunci când nu vrem ca o bananele să se strice sau să se coacă foarte mult, avem tendinţa să le punem în frigider. Însă acest lucru nu este de ajutor deoarece coaja acestora se va înnegri chiar daca interiorul nu este afectat. Desigur că şi gustul va avea de suferit.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici