Detoxifică-ți ficatul cu legume, fructe și semințe

De câteva ori pe an e important să dăm o mână de ajutor ficatului nostru pentru o bună detoxifiere. O să spui, de ce să-l detoxifici dacă ai mâncat corect, n-ai fumat și n-ai luat decât medicamentele recomandate de medic? Chiar dacă ai făcut toate aceste lucruri, prinde bine organismului tău și funcționării ficatului.

Acesta este un organ mai important decât crezi. Dacă ficatul tău nu funcționează cum ar trebui începi să te constipi, să te balonezi și metabolismul tău devine lent. Ajungi să ai probleme de concentrare, te simți obosită și ai mereu poftă de ceva dulce. Dacă nu ai grijă de ficatul tău acesta devine toxic și începi să suferi de inflamații, hipertensiune, diabet, artrită, etc. Dacă până acum nu te-ai gândit la aceste lucruri, iată ce e bine să reții și să aplici în viața ta pentru o bună sănătate a ficatului.

Legume

Banala varză din grădina sau din magazine ajută ficatul să neutralizeze consecințele substanțelor chimice la care ai fost expusă. Neutralizează efectele neplăcute ale unor medicamente pe care le-ai consumat și scade riscul de cancer. Conține enzime care sunt de mare folos funcțiilor organismului. Sfecla roșie curată sângele, detoxifică ficatul și oferă organismului tău vitamine și minerale fundamentale. Întărește imunitatea și scade colesterolul. Usturoiul, ceapa și prazul îți ajută organismul să elimine aditivii toxici proveniți din alimentele consumate. De asemenea, neutralizează radicalii liberi. Anghinarea hrănește ficatul și previne apariția de pietre biliare.

Fructe

Fructele de pădure sunt foarte căutate, dar nu numai pentru gustul lor deosebit. Ele sunt bogate în antioxidanți care protejează ficatul și previn îmbătrânirea celulelor. Merele luptă cu problemele inflamatorii și elimină toxinele. Avocado contribuie la sănătatea ficatului și ar trebui consumat zilnic sub formă de pastă sau în salate de legume proaspete.

Semințele

Semințele de dovleac, in, susan, floarea soarelui detoxifică ficatul, contribuie la echilibrul hormonal, scad inflamațiile și aduc în organism o mulțime de vitamine, minerale și acizi grași. Se recomandă consumarea lor sub formă crudă, ca atare, sau adăugate în salate.

Desigur că mai sunt o mulțime de legume, fructe, condimente, ierburi culinare care sunt foarte folositoare în curele de detoxifiere. De aceea ar trebui să avem un regim alimentar preponderent vegetal și mai puțin carnivor așa cum se întâmplă în mod cotidian. Să evităm semipreparatele, să consumăm produse proaspete și să ne oferim mai multă grijă și atenție pentru a putea să ne bucurăm de sănătate adevărată.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici